Teşkilat Şeması


Mehmet Nuri Ersoy İstanbul’da 1968 yılında dünyaya geldi. Ersoy, lise öğrenimini Alman Lisesi’nde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünde tamamladı.
Henüz lise öğrencisi iken 1985 yılında turizm sektöründe küçük projelerle ve rehberlik yaparak iş dünyasına atıldı. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra gönül verdiği turizmciliği meslek olarak tercih etti. 1991 yılında şimdi paket tur ve otel konaklama hizmetleri veren şirketini acente olarak kurdu. Bakanlık görevine getirilene dek yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü şirketi altı yıl gibi kısa sürede pazar lideri oldu ve iş alanı ile hacmini genişletti. 2000 yılında otelcilik sektörüne giriş yapan Ersoy, turizm sektöründe 33 yılı aşkın bir geçmişe sahip.
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişinin ardından Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere davet aldı.
Göreve gelişinin ardından 11 Temmuz 2018 itibarıyla da şirketindeki bütün görevlerini ve unvanlarını profesyonellere devretti.
Pervin Ersoy ile evli olan Mehmet Nuri Ersoy, iki çocuk babası.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk kabinesinde 9 Temmuz’dan bu yana Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yürüten Mehmet Nuri Ersoy Almanca ve İngilizce biliyor.
Aslen Batı Trakyalı olan Abdullah Eren, İstanbul doğumludur.
Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden lisans; Londra-Westminster Üniversitesi Diplomasi Çalışmaları alanında da yüksek lisans derecesi almıştır.
Özel sektörde çeşitli üst düzey görevler üstlenen Abdullah Eren, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) araştırmacı olarak akademik çalışmalarda bulunmuştur.
Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve Başbakan Müşaviri görevlerinin sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yürütmüş olan Abdullah Eren, 27 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı görevine atanmıştır.
Sivil toplum faaliyetleriyle yakından ilgilenen Eren, Balkanlarla ilgili çalışmalar yürüten birçok sivil toplum örgütünde aktif görevler üstlenirken; bir dönem AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.
Geleneksel Türk sporlarına da ilgi duyan Abdullah Eren, iyi derecede İngilizce bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Özel Kalem Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan başlıca çalışmalar şu şekildedir:
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4002
Faks: 90 312 218 4003
E-Posta: ozelkalem@ytb.gov.tr
Başkanlığımız bünyesindeki Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığı, çalışmalarını yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız üzerinde yoğunlaştırmıştır. Bu çalışmaların en temel gayesi, öncelikle vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkelerdeki varlıklarını teminat altına alarak, onları asimilasyon politikalarına karşı korumak, bulundukları toplumlarda sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamaktır. Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığı, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili çalışmalar yapmak, sorunlarına çözüm üretmek, hayat standartlarının yükseltilmesi için ticarî ve meslekî kuruluşlarla birlikte çalışmalar yapmak, ilgili kurumlar nezdinde bunları takip ederek uygulanmasını sağlamakla görevlidir
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4050
Faks: 90 312 218 4052
E-Posta: yvdb@ytb.gov.tr
Kurumun insan kaynağı planlaması ve personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürüten İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’nın görevleri şunlardır:
-Başkanlığın insan gücü planlaması ve personel politikasıyla ilgili çalışmaları yapmak
-Personel sisteminin geliştirilmesi ve performans ölçütlerinin oluşturulması ile ilgili tekliflerde bulunmak
-Başkanlığın eğitim planını hazırlamak, hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim programlarını düzenlemek ve uygulamak
-Eğitim materyalleri hazırlamak veya hazırlatmak
-Başkanlık kütüphane hizmetlerini yürütmek
-Başkanlığın görev alanı ile ilgili diğer kamu kurumları ve kişilere yönelik sürekli eğitim merkezi bünyesinde ilgili daire başkanlıkları ile koordineli olarak eğitim programları düzenlemek
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4240
Faks: 90 312 218 4243
E-Posta: pdb@ytb.gov.tr
Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanlığı, planlama ve koordinasyon çalışmaları ile birlikte, soydaş ve akraba toplulukların bulundukları coğrafyalarda barış ve istikrarın korunması, bir arada yaşama kültürünün gelişmesi,
temel hak ve hürriyetler hususunda farkındalık oluşturulması ve bunların edinimi, dil ve kültürün korunarak geliştirilmesi gibi konularda çalışmalar sürdürmektedir. Daire Başkanlığı, soydaş ve akrabaların kişisel donanımlarını geliştirerek kendi toplumlarının ve vatandaşı oldukları ülkelerin kalkınmalarına katkı sağlamalarını teşvik etmekte, bu anlayışı gerçekleştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır.
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4090
Faks: 90 312 218 4092
E-Posta: ksidb@ytb.gov.tr
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde stratejik yönetim ve planlama işleri Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Ulusal kalkınma strateji ve politikaları, yıllık program ve hükümet programı çerçevesinde Başkanlığın orta ve uzun vadeli strateji ve politikalarını belirlemek, amaçlarını oluşturmak üzere Stratejik Plan’ı hazırlamakla görevlidir. Ayrıca Başkanlığın bütçe ve performans programını hazırlamak, İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol görevlerini yürütmekle görevlidir. Bununla birlikte kurumun muhasebe hizmetlerini yürütmek, kesin hesabını hazırlamak ve bunların raporlamasını yapmakla görevlidir.
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4140
Faks: 90 312 218 4142
E-Posta: sgdb@ytb.gov.tr
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, gelişen bilişim teknolojilerinden kurumun üst düzeyde yararlanılabilmesi için ihtiyaç duyulan yazılım, donanım ve diğer bilişim hizmetleri konusundaki gereksinimleri karşılayarak bunların verimli bir şekilde kullanımını sağlamak için gerekli olan hizmeti sunar. Başkanlık bünyesinde yürütülen projelerin altyapısını hazırlar ve idari birimlerin işleyişlerinde gerekli olan yazılım, network gibi merkezi bilişim sistemlerini servise sunar. Kullanıcıların gereksinimlerini karşılar. Başkanlığın bilişim olanaklarını dünyada önde gelen kuruluşların seviyesine çıkarmak için sürekli gelişen bilişim teknolojisini takip ederek, mevcut sistemin teknolojik gelişmelere paralel olarak büyümesini hedeflemektedir.
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4280
Faks: 90 312 218 4282
E-Posta: bidb@ytb.gov.tr
Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanlığı, Teşkilat Kanununda belirlenen görevler çerçevesinde;
-Başkanlık çalışmalarının kamuoyuna duyurulması,
-Basın ve medya mensuplarıyla ilişkilerin yürütülmesi,
-Başkanlık ve görev alanıyla ilgili medya takibi ve analizleri,
-İletişim kanalları üzerinden gelen soru ve taleplerin cevaplandırılması,
-Başkanlığa ait web siteleri ve sosyal medya hesaplarının editoryal yönetimi,
-Başkanlığın yayın ve görsel arşivi,
-YTB Yayın Kurulunun sekreterya çalışmaları,
-Kurumsal kimlik çalışmaları,
-Başkanlıkla ilgili yayın ve tanıtım materyallerinin içerik hazırlama, tasarım ve baskı çalışmaları görevlerini yürütmektedir.
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4190
Faks: 90 312 218 4192
E-Posta: kidb@ytb.gov.tr
Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın 5978 Sayılı Yasasının verdiği yetkiler çerçevesinde başlıca görevleri şunlardır:
-5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu çerçevesinde kiralama ve satın alma işlerini yürütmek, temizlik, aydınlatma, ısıtma, onarım, taşıma ve benzeri hizmetleri yapmak veya yaptırmak.
-Genel evrak faaliyetlerini düzenlemek ve yürütmek.
-Başkanlık arşiv hizmetlerini yürütmek.
-Başkanlık sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini planlamak ve yürütmek.
-Kurumun yurtiçi ve yurtdışı
temsil tanıtım faaliyetleri doğrultusunda oluşacak sempozyum, seminer, kongre, panel, çalıştay, toplantı, ziyaret vb. tüm organizasyonları
planlanmak ve yürütmek.
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4150
Faks: 90 312 218 4152
E-Posta: dhdb@ytb.gov.tr
Hukuk Müşavirliği, iç hukuk mevzuatının yanı sıra uluslararası hukuku ve vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkelerin hukukunu bilen müşavir ve uzman hukukçulardan oluşmaktadır. Ayrıca vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkelerde tabi oldukları Yabancılar Hukukunu karşılaştırmalı olarak inceleyerek, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini kolaylaştıracak bilgilendirme amaçlı dokümanlar hazırlamaktadır
İletişim:
Telefon: 90 312 218 4025
Faks: 90 312 218 4027
E-Posta: hukukmusavirligi@ytb.gov.tr ve legaladvisory@ytb.gov.tr
19 Nisan 2019 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanan Serdar Çam, Eylül 2002-Ağustos 2009 tarihleri arasında T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki makamında Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında da Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüttü.
1992’de Dış Ticaret Müsteşarlığı/Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde Uzman Yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Çam, 1994-95 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştıktan sonra 1995-99 tarihleri arasında MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu tarihten 2002 yılına kadar İsviçre ve İstanbul’da özel şirketlerde dış ticaret alanında yöneticilik yaptı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Serdar Çam, Almanya ve Belçika’da Yüksek Lisans çalışmalarını yürüttü. Boston Üniversitesi’nden İşletme dalında Yüksek Lisans derecesini, Marmara Üniversitesi’nden Uluslararası Pazarlama dalında Doktorasını aldı. Babasının Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevi nedeniyle ilköğrenimini Libya ve Fransa’da, ortaöğrenimini ise Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde tamamladı.
2019’da Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov tarafından TİKA'nın faaliyetleri dolayısıyla ‘Makedonya Liyakat Nişanı verilen Serdar Çam, 2016 yılında Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas tarafından “Altın Mükemmellik Nişanı”na, 2017 yılında ise Macaristan Başbakanı Viktor Urban tarafından “Liyakat Nişanı”na ve yine aynı yıl Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından Türk Cumhuriyetlerinin Bağımsızlıklarının 25'inci Yılı anısına “Kazakistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 25. Yılı Jübile Madalyası”na layık görüldü. Bunların yanı sıra Sayın Çam, 2015 yılında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “Türk Patent Enstitüsü Uluslararası Kamu Markası” ödülünü ve 2017 yılında ise Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın elinden “Gazi Üniversitesi Akdeniz Havzası ve Afrika Medeniyetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yılın Kurumu” ödülünü aldı.
19 Nisan 2019 tarihli 30750 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır.
30 Mart 1966 Ankara doğumlu olan Serdar Çam, iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca ile temel düzeyde Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.