4. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı'ndan Yeni Kalemler

Cuma, Temmuz 22, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın destekleriyle Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 3-5 Haziran 2022 tarihleri arasında Yalova’da 4. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı düzenlendi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın katkıları ile Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yalova Çınarcık’ta “Edebiyat ve Gençlik” temasıyla düzenlenen 4. Uluslararası Genç Yazarlar Kurultayı, pek çok deneyimli yazar ve akademisyenle büyük çoğunluğu Türkiye’den olmak üzere 13 ülkeden 45 genç yazarı bir araya getirdi. 
 
Kurultayda kendi yazarlık yolculuklarından hareketle genç yazarlarla bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan usta kalemler, genç yazarların edebiyata ve yazarlığa dair sorularına yol gösterici cevaplar verdi. 

"Birbirinizle Tanışın, Kaynaşın" 

Açılış konuşmalarıyla başlayan kurultayda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı adına kürsüye çıkan YTB Kurumsal Yayınlar Koordinatörü Ali Işık; başkanlığımızın yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. YTB’nin yurt dışında Türkçe yazan gençlerin yanında olmaya devam ettiğini söyleyen Işık, bu amaçla Yazarlık Akademisini hayata geçirdiklerini vurguladı.
Deneyimli yazarlarla buluşmanın, tanışmanın ve tecrübelerinden faydalanmalarını önemli olduğunu belirten Işık, yazar olarak da “Aranızda 13 farklı ülkeden gelen genç yazar ve yazar adayı arkadaşlarınız var. Birbirinizle tanışın, kaynaşın, ilgi duyduğunuz edebi metinler konusunda bilgi alış verişi yapın.” tavsiyesinde bulundu.
"Okuduğunuz Sayfa Sayısı Yazdıklarınızdan Fazla Olsun" 

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan da gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

“Edebiyat tarihimizde birçok kitap yayımlandı fakat bugünlere çok azı kaldı, şimdi yazarları bile hatırlanmıyor. Kalıcı kitap yazmak, eserler vermek için önce çok iyi bir okur olunması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Okumak farklı dünyaların kapılarını aralamanızı, olaylara bambaşka bir perspektif ile bakmanızı sağlar.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024