BESKAP 2024 Yılı Başvuruları Açıldı

Salı, Ocak 2, 2024

BESKAP, 2024 Yılında da Soydaş ve Akraba Topluluklarımız İle İlgili Bilimsel Araştırmaları Desteklemeyi Sürdürüyor.

Kısa adı BESKAP olan “Beşerî ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Destek Programı”nın 2024 yılı başvuruları açıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından ilan edilen BESKAP, ülkemiz ile köklü bağlara sahip soydaş ve akraba topluluklar ile ilgili yapılan bilimsel araştırmaları desteklemeyi amaçlıyor.

Destek Programı, tez aşamasındaki yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıları kapsıyor. Bununla birlikte, ülkelerine dönmüş Türkiye Mezunlarının, programın amaçlarına ve araştırma konularına uygun olarak yapacakları bilimsel çalışmalar da destek kapsamında bulunuyor.

“Tarihî ve Kültürel Envanter Araştırmaları”, “Hukuk ve İnsan Hakları”, “Eğitim ve Anadil Hakları”, “Sivil Toplum Araştırmaları”, “Medya Araştırmaları”, “Sosyolojik, Antropolojik ve Demografik Araştırmalar” ile “Türkiye Mezunları” konuları, BESKAP’ın 2024 yılı için destek sunacağı konular olarak belirlendi. Araştırmacıların bu konularda yürütecekleri çalışmaların özgün ve yenilikçi niteliklere sahip olması da bekleniyor.

Gerekli şartları sağlayarak BESKAP’tan yararlanmaya hak kazanan araştırmacıların katılacakları yurtdışı saha araştırmaları ve bilimsel etkinlikler kapsamında doğacak ulaşım, konaklama ve katılım ücreti giderleri YTB tarafından karşılanacak. Ayrıca YTB, programdan yararlanan araştırmacıların araştırmalarının yayınlanması ile ilgili tasarım, baskı ve internet yayılımı maliyetlerini de üstlenebilecek.

Başvuruları 1 Ocak 2024 – 1 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacak programa ilgi duyan adaylar ayrıntılı bilgi ve başvuru için  https://beskap.ytb.gov.tr/ sitesini ziyaret edebilirler.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Kısa Film Festivali"

Pazartesi, 22 Nisan 2024