EREN: “Aynı Ninnilerle Büyüyen Ataların Torunlarıyız”

Cumartesi, Eylül 10, 2022

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, Balkanlar'da Türkiye ile etnik, dinsel ve dilsel kökenleri paylaşan akraba topluluklarla iletişim ve gönül bağını sürdürmek için çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, “Aynı ninnilerle büyüyen, aynı kültürü yaşayan, aynı gelenekleri yaşatan aynı ataların torunlarıyız” diye konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle SETA Vakfı işbirliğinde düzenlenen “Balkan Düşünce Kuruluşları Çalıştayı”nın kapanış programı gerçekleştirildi. Programda Balkan ülkelerinden STK’lar yer aldı. Çalıştayda Balkan ülkelerindeki tarihsel dönüşüm, Türkiye ile ilişkiler ve bölgede yaşanan son gelişmelere dikkat çekildi. Kapanış programında YTB Başkanı Abdullah Eren bir konuşma yaptı. YTB Başkanı Eren, YTB’nin; yurt dışındaki vatandaşlara, uluslararası öğrencilere ve kardeş, akraba topluluklara yönelik yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Balkanlar'da Türkiye ile etnik, dinsel ve dilsel kökenleri paylaşan akraba topluluklarla iletişimin ve gönül bağının sürdürülmesi için faaliyetlerde bulunduklarını paylaşan Eren,  “Aynı ninnilerle büyüyen, aynı kültürü yaşayan, aynı gelenekleri yaşatan aynı ataların torunlarıyız. Şimdi bu müstesna ilişkileri bir adım öteye taşımak ve siyaset, ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında işbirliğimizi derinleştirmek bize düşüyor. YTB olarak tüm bu alanlarda ikili ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. " şeklinde konuştu.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024