Irkçı Terörün Kurbanları Unutulmadı

Perşembe, Aralık 23, 2021

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Almanya’da sürdürdüğü temasları çerçevesinde ırkçı terör saldırılarında katledilen vatandaşların kabirlerini ve anıtını ziyaret etti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Almanya’da sürdürdüğü temasları çerçevesinde ırkçı terör saldırılarında katledilen vatandaşların kabirlerini ve anıtını ziyaret etti. Eren ilk olarak Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020’de ırkçı teröristler tarafından şehir merkezinde düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenleri kabirleri başında anarak; kurban yakınlarıyla bir araya geldi ve bir kez daha “ırkçılığa hayır mesajı” verdi. Eren sonrasında ise neo-Nazi ırkçı terör örgütünün ilk kurbanı olan ve 9 Eylül 2000 yılında iki NSU teröristi tarafından Nürnberg’de çiçek sattığı arabada katledilen Enver Şimşek’in vurulduğu yere gitti. Abdullah Eren burada, Almanya’nın Nürnberg kentinde NSU tarafından katledilenler için yapılan anıtı ziyaret ederek bu saldırıları ve bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşları bir daha bu vb. acı olayların yaşanmaması için hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti. 

Ziyaretlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan YTB Başkanı Eren, Hanau’da yapılan ırkçı terör saldırısının davasının takipçisi olacaklarını da ifade ederek; yaşanan bu acı olayın unutulmaması için yakında belediyenin öncülüğünde Hanau’da bir anıtın hayata geçirileceğini söyledi. Abdullah Eren, çiçek sattığı arabada hayattan koparılan Enver Şimşek’i, diğer NSU kurbanlarını ve yaşanan bu ırkçı saldırıları bir daha yaşanmasın diye unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını da sözlerine ekledi.

 

YTB, ırkçı saldırılara karşı yurt dışındaki vatandaşların yanında

Son yıllarda özellikle Batı’da artan İslam ve yabancı karşıtlığına karşı YTB, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik çeşitli çalışmalar ve destekler yürütüyor. Bu kapsamda YTB tarafından yurt dışındaki vatandaşları hedef alan saldırılara yönelik yıllık olarak raporlamalar yapılmakta, saldırıya uğrayan vatandaşlara hukuki destekler sağlanmakta, yurt dışındaki vatandaşlar için hukuk ve uzmanlık bursları verilmekte, Türk diasporasının genç üyelerine insan hakları, ayrımcılık, İslam karşıtlığı gibi konuları kapsayan İnsan Hakları Eğitim Programları ve liderlik eğitimleri düzenlenmekte.

YTB son olarak bu yıl Hanau Saldırısı ve Solingen Faciası’nın yıl dönümlerinde de Türkiye’de yurt dışındaki vatandaşlara destek olmak ve bu konudaki farkındalık ve hassasiyeti arttırmak için İstanbul ve Ankara’nın önemli noktalarında anma platformları oluşturmuş, anma programları gerçekleştirmişti.


İlgili Haberler

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar,Uluslararası Öğrenciler,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da soydaş ve akraba topluluklar

Salı, 09 Nisan 2024