Türkiye Burslusu Bakan’dan YTB’ye Ziyaret

Pazartesi, Aralık 28, 2020

Abdulkadir Muhammed Nur, yükseköğrenimini Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) sağladığı Türkiye Bursları ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Geçtiğimiz ekim ayında açıklanan Somali kabinesinde de Adalet Bakanı olarak yer aldı. Somali Adalet Bakanı Nur, bakan olarak ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptı.

YTB’ye Teşekkür

Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilen ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de bir araya gelen Abdulkadir Muhammed Nur, YTB’ye de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Burada YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya gelen Nur, burs programından dolayı YTB’ye teşekkür ederken; duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle aktardı: "YTB ile gurur duydum. Bugün burada yabancılık çekmiyoruz. Çünkü evimizdeyiz. Mutluyuz. Gerçekten sizin yaptığınız güzel işleri takip ediyorum. Somali’de binlerce öğrenci YTB’den faydalandılar." dedi.

‘‘Bir mezunumuzun Somali’de Adalet Bakanı olması bizi çok mutlu etti’’

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren de konuk bakanın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eren ayrıca; Bakan Muhammed Nur’u tebrik ederek, "Yükseköğrenimini Türkiye’de tamamlamış bir mezunumuzun Somali’de Adalet Bakanı olması bizi çok mutlu etti. Dolayısıyla Türkiye’de çok iyi karşılandığınızı tahmin ediyorum. Sizi tekrardan tebrik ederim." dedi.

YTB Başkanı Eren, Bakan Muhammed Nur’un Türkiye Bursları’na başvuru yaparken doldurduğu formu kendisine hediye etti.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024