Türkiye Burslusu Öğrenciler Avrupa’daki Başarılı Foto Muhabirleri ile Buluştu

Cuma, Nisan 9, 2021

Antalya’da ATSO Kaleiçi Evi’nde gerçekleştirilen söyleşiye, YTB Türkiye Burslusu öğrenciler katıldı.

Hollanda resmi haber ajansının (ANP) fotoğraf editörü Pelin Tatlı, Hollanda’ya göç etmiş bir Türk ailenin kızı olarak Avrupa’da ikinci nesil Türklerden olduğunu anlattı.  Hollanda’da haber ajansında işe girmenin çok zor olduğunun ifade edildiği halde kendisinin "Neden olmasın?" diyerek yola çıktığını belirten Tatlı, böylece 16 yıl önce fotoğraf editörü olarak görev aldığı ANP’de ilk Türk fotoğraf editörü olduğunu söyledi.

Pulitzer Ödülü kazanan tek Türk foto muhabiri olan Reuters Foto Muhabiri Murad Sezer de, gazeteciliğin ve haberciliğin en zor kısmının foto muhabirliği olduğunu belirtti. Sezer, anlık bir iş yaptıklarını belirterek, zamanla yarıştıklarını anlattı.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Sezer, uluslararası öğrencilerle tecrübe paylaşımı imkanı tanıyan YTB’ye teşekkür etti.

Almanya’da görev yapan Münir Bağrıaçık da fotoğrafın sevmeden çekilemeyeceğini ifade etti.

Etkinlik pandemi tedbirlerine uygun olarak, açık havada gerçekleştirildi. Konuşmacılar foto muhabirliğinde başarı hikayelerini paylaştıkları etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.


İlgili Haberler

uluslararasi-ogrenciler
Uluslararası Öğrenciler

Türkiye Cumhuriyeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti arasında; yatırımların teşviki ve kolaylaştırılması, yükseköğretim, arş

Cuma, 19 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

Salı, 16 Nisan 2024

yurtdisi-vatandaslar
Yurtdışı Vatandaşlar

Brüksel Büyükelçiliğimizde düzenlenen bayramlaşma programı için Belçika’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YT

Salı, 16 Nisan 2024