Türkiye ve Azerbaycan Kardeşliğini Daha da Güçlendiriyor

Çarşamba, Şubat 24, 2021

Türkiye’de temaslarda bulunan ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı (YTB) ziyaret eden Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya geldi.

Görüşmeye dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinin geldiği noktaya dikkat çekti.

‘‘Türkiye ve Azerbaycan, her alanda kardeşliğini, bağlarını daha da güçlendireceği bir süreçte artık.’’ değerlendirmesinde bulunan Eren, YTB’nin de bu kapsamda üstlendiği rolü vurgulayarak; ‘‘Bu sürece YTB olarak bizler de tüm desteğimizle katkı sunmaya gayret ediyoruz. Azerbaycan Eğitim Bakanı Sn. Emin Amrullayev’i kurumumuzda misafir ettik. İki Devlet Tek Millet!’’ açıklamasında bulundu.

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtardığı Karabağ Zaferi sürecinde de YTB Başkanı Abdullah Eren ve heyeti Bakü ve Gence’ye ziyarette bulunmuş; hem Azerbaycan’daki muhatap kuruluş olan Azerbaycan Diaspora Devlet Komitesi ile bir araya gelmiş hem de Ermenistan’ın saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerin ailelerini ziyaret etmişti.

YTB, Türk Dünyası ile Bağların Güçlenmesinde Etkin Rol Oynuyor

Yurt dışındaki vatandaşlar, soydaş akraba topluluklar ve Türkiye’de bulunan uluslararası öğrenciler olmak üzere üç ana faaliyet alanında hizmet üreten YTB, uluslararası öğrencilere Türkiye’de yükseköğrenim imkânı sunan Türkiye Bursları başta olmak üzere eğitim ve kültür faaliyetleri ile Azerbaycan’a ve diğer Türk devletlerine yönelik çok çeşitli çalışmalar gerçekleştirirken; Türkiye ile Türk Dünyası arasındaki bağların güçlenmesinde de etkin bir rol oynuyor.


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024