YTB Başkanı Eren, Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Vatandaşlarla Bayramlaştı

Salı, Nisan 16, 2024

Avrupa'da Türkler Başarı Hikayesi Yazdı

YTB Başkanı Abdullah Eren, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bayramlaşma törenine katılarak, Avrupa'da 60 yılı aşkındır bulunan Türk milletinin varlığının bir başarı hikayesi olduğunu belirtti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Brüksel Büyükelçiliğimiz yapılan bayramlaşma törenine katıldı. Eren burada yaptığı konuşmasında Belçika'daki Türk toplumunun 60. yılını da kutlayarak Avrupa'nın tamamında 5 milyon civarında Türk yaşadığını hatırlattı.
Eren, Avrupa’daki Türk mevcudiyetinin orta büyüklükteki bir ülkenin nüfusuyla aynı olduğunu belirterek, "Kıta Avrupası'ndaki millet varlığımız son 60 senedir kalıcı hale geldi. Belçika, bunun çok önemli bir parçası. Avrupa'da Türkler bir başarı hikayesi yazdılar. Bu kadar kısa sürede kalıcı işlere imza atabilmek, bir yerde tutunabilmek ve kendileri gibi kalabilmek önemli bir meziyettir” dedi.

Eren, Ramazan ayının Gazze'de yaşananlar ve terör örgütü PKK yandaşlarının Avrupa'nın bazı bölgelerinde çıkardığı olaylar nedeniyle üzücü geçtiğini aktardı.Eren, Türk göçünün 60. yılı dolayısıyla Belçika, Avusturya, Hollanda'da Mayıs ayında çeşitli etkinlikler yapılacağını da söyledi.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

Yurt Dışında Yaşayan Gençlerimiz YTB’nin Desteğiyle TUSAŞ, HAVELSAN ve ROKETSAN’da Staj Yapıyor

Pazartesi, 29 Nisan 2024

duyurular
Duyurular

Alan Uzmanı Alımı Sınav Sonuçları

Cuma, 26 Nisan 2024

telve
Telve

Merhabayla hoşça kal arasına sıkışmış bir zamanda yürüyorum Berlin sokaklarında. Varlığımın mayalandığı şehirden izlere, enge

Cuma, 26 Nisan 2024