YTB Depremden Etkilenen Vatandaşları İftar Sofrasında Buluşturdu

Cuma, Mart 31, 2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenerek Ankara'ya gelen vatandaşları iftar sofrasında buluşturdu.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 11 ilde büyük bir yıkıma yol açtı. Bu büyük felaketin ardından o bölgelerde yaşayan çok sayıda vatandaş farklı illere gitmek zorunda kaldı.


YTB deprem bölgesinden Ankara’ya gelen vatandaşları iftar yemeğinde buluşturdu. Depremden etkilenen vatandaşlar ile YTB personeli, hazırlanan programda aynı sofrada iftarlarını açtı. İftar öncesinde ise çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. YTB deprem bölgesine ve depremden etkilenen vatandaşlara yönelik olarak daha önce de yurt içi ve yurt dışını kapsayan destek faaliyetlerinde bulunmuştu.

Her Daim Bir ve Beraberiz

İftar programına dair açıklamada bulunan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Deprem bölgesinden Ankara'ya gelen büyüklerimizi, kardeşlerimizi, yavrularımızı bu akşam iftarda YTB’deki mesai arkadaşlarımızla ağırladık. Devletimiz daim, milletimiz var olsun. Her daim omuz omuzayız. Her daim bir ve beraberiz. Yarınları da inşallah hep beraber kuracağız.” dedi.


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

1 Nisan-15 Haziran 2024

Cuma, 29 Mart 2024

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024