YTB Türkiye Bursları Öğrencileri ve Annelerinden Anneler Günü Mesajı

Pazartesi, Mayıs 10, 2021

Eren paylaşımında, “’Biz de sizi çok özledik; ama Türkiye’desiniz, içimiz rahat’. Uluslararası öğrencilerimizin annelerinden bu sözleri duymak bizler için gurur verici. Dünyadaki tüm annelerin günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Videoda, öğrenciler annelerinin Anneler Günü’nü kutladı, anneler de çocukları Türkiye’de eğitim aldığı için memnun olduklarını söyledi.

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğrenim gören Azerbaycanlı Tural İsmayılzade’nin "Aziz anam, analar günün kutlu olsun" mesajına annesi Nilüfer İsmayılzade, "Seni çok özledim. Ama Türkiye’desin, içim rahat. Tüm Türkiye’ye, senin eğiminde katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Senin hem Azerbaycan’a hem de Türkiye’ye hayırlı bir evlat olacağını biliyorum." yanıtını verdi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Khlaeel Hamadan Mohammed, annesine uzakta olduğunu ama hiç merak etmemesi gerektiğini, hem çok iyi eğitim aldığını hem de Türkiye’de herkesin ona çok iyi davrandığını anlattı. Hindistan’dan mesaj gönderen anne Hameeda Abdushukkoor da "Sana iyi bir gelecek sunan Türkiye’ye, Türkiye Burslarına, seninle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde eğitimini sürdüren Bosna Hersekli Dajana Barusic, annesine özlemini dile getirirken, anne Sefka Ajdinovic Barusic, "Senin orada iyi bir eğitim aldığını bilmek beni çok mutlu ediyor." diye konuştu.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencisi Endonezyalı Hidayah Pasha da Türkiye’de çok iyi eğitim aldığını vurguladı. Anne Nurmailis Pasha da "Dünyanın en güzel ülkelerinden birinde bizi en iyi şekilde temsil ettiğin için ben de seninle gurur duyuyorum." mesajını verdi.

 

 

 


İlgili Haberler

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024

kardes-topluluklar
Kardeş Topluluklar

2024 Türk-Macar Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından “Dost

Salı, 26 Mart 2024