Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren Libya’dan Gelen Heyetle Görüştü

Pazartesi, Kasım 16, 2020

Libya’nın önde gelen Amazigh, Touareg ve Tebu topluluklarının kanaat önderleri ve meclis başkanları Ankara’da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını (YTB) ziyaret ederek YTB Başkanı Abdullah Eren ile bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmede eğitim ve kültür alanlarında YTB tarafından Libya’ya sunulan katkılar ve bu alanlardaki ortak iş birliği imkanları ele alındı.

"İleride ortak çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz"

YTB Başkanı Abdullah Eren, görüşmeye dair değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin Libya konusundaki duruşuna dikkat çekerek, ‘‘Türkiye’nin Libya’daki temel yaklaşımı hak ve hakkaniyetin korunmasıdır’’ .
YTB’nin de Libya’ya yönelik faaliyetlerini bu doğrultuda gerçekleştirdiğine vurgu yapan Abdullah Eren şu ifadeleri kullandı:
‘‘YTB olarak bizler de işte bu doğrultuda Libya’ya yönelik faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Dost ve kardeş ülke Libya’nın en önemli topluluklarının kanaat önderleri ve temsilcilerini kurumumuzda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. İleride ortak çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz.”


İlgili Haberler

duyurular
Duyurular,Yurtdışı Vatandaşlar

1 Nisan-15 Haziran 2024

Cuma, 29 Mart 2024

telve
Telve

Göç geçmişim, büyüklerimin anıları, tecrübeleri, fotoğrafları, hatıralarım, Alman kültürü, Türk gelenekleri ve en önemlisi Mü

Perşembe, 28 Mart 2024

duyurular
Duyurular

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Sınav Tarihleri Açıklandı

Perşembe, 28 Mart 2024